Ontdek Onze blogs en artikelen

Lees hier de ervaringen van gebruikers en zorgprofessionals

Filter

29 Items

  1. Volg uw plasgewoonten

    key:global.content-type: Instructie

    Het bijhouden van een vocht- en plasdagboek kan een waardevol hulpmiddel zijn om inzicht te krijgen in de gezondheid van uw blaas. Door uw vochtinname en plaspatronen bij te houden, kunt u mogelijke problemen identificeren en inzicht krijgen in uw blaasfunctie.

  2. Ken uw patroon: download een gratis darmdagboek

    key:global.content-type: Instructie

    Om u te helpen uw stoelgang bij te houden en te bepalen wat een normaal patroon voor u is, hebben we een gratis downloadbaar stoelgangdagboek gemaakt. Met deze handige tool kunt u uw frequentie, consistentie van de ontlasting en andere relevante details vastleggen.

  3. Darmspoelen: neem de regie in eigen handen

    key:global.content-type: Ervaring gebruiker

    Richard de Boer vertelt over de impact van darmproblemen op het dagelijks leven en hoe hij zijn leven inricht vanaf de diagnose tot en met het starten van het darmspoelen.

  4. De voordelen van een mini spoelsysteem bij ontlastingsproblemen

    key:global.content-type: Ervaring gebruiker

    Irma Martens werkt bij de Proctos kliniek in Bilthoven waar zij met name patiënten met ontlastingsproblemen ziet. Ze vertelt hoe ze patiënten motiveert, uitleg geeft over de verschillende manieren van behandelen en welke rol een minispoelsysteem hierin heeft.

    CID64146
  5. Ninthe kan weer turnen en naar school zonder ongelukjes

    key:global.content-type: Ervaring gebruiker

    Ninthe (9) voelt al vanaf haar geboorte geen aandrang wanneer ze naar het toilet moet. Darmspoelen heeft ervoor gezorgd dat ze zonder ongelukjes naar school kan en ook weer kan turnen.

  6. Klimaatneutraal zijn in 2045

    We spraken Group Vice President Svenn Poulsen over het traject om in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn en daarbij voorop te lopen binnen onze bedrijfstak.

  7. Op reis met een darmspoelsysteem

    Bent u van plan om op reis te gaan? In dit blog bespreken we een aantal tips van gebruikers die al vaker met een darmspoelsysteem op reis zijn gegaan.

  8. Vijf vragen aan Eveline de Bruijn, schoolverpleegkundige

    key:global.content-type: Ervaring gebruiker

    Eveline de Bruijn in schoolverpleegkundige op De Velst in Heemskerk, een school voor speciaal onderwijs van revalidatiecentrum Heliomare. Wat houdt haar werk in en welke bijzondere momenten maakt zij mee?

  9. Vijf vragen aan Merel Gerssen

    key:global.content-type: Ervaring gebruiker

    Merel Gerssen is geboren met spina bifida, een open rug. Dat zorgt ervoor dat ze last heeft van obstipatie (verstopping) en urine-incontinentie. Hier vertelt ze hoe ze haar drempels over gaat en taboes bespreekbaar maakt.

  10. Vijf vragen aan Anna Kamma

    key:global.content-type: Ervaring gebruiker

    Anna heeft VACTERL, een aangeboren aandoening waardoor Anna zowel moet katheteriseren als darmspoelen. Ze vertelt wat voor impact dat heeft op haar dagelijks leven en hoe ze door haar doorzettingsvermogen zelf weer bepaalt waar en wanneer ze naar het toilet gaat.

  11. Vijf vragen aan Margret IJdema, paratriatleet

    key:global.content-type: Ervaring gebruiker

    Na een ongeluk met haar paard in 2000, liep Margret een dwarslaesie op. Hier vertelt ze hoe ze daar dagelijks mee om gaat en hoe ze zich van revalidant tot top paratriatleet heeft ontwikkeld.

    Margret IJdema, paratriatleet
Volgende 5 Meer